Wedstrijden

Zowel in binnen- als in buitenland kent men Reddingsbrigade Heythuysen als Lifesaving team Heytse. We behoren al jaren tot de Nederlandse top en ieder jaar nemen we met succes deel aan internationale toernooien. Diverse sporters zijn lid van het Nederlandse aspiranten, junioren- dan wel seniorenselectie. RB Heytse levert al jaren lang sporters voor de Nationale Ploeg. Tevens zijn diverse bondscoaches van de nationale ploeg afkomstig vanuit RB Heytse.

Trainingen
In het zwembad van LACO  te Heythuysen traint de wedstrijdgroep drie maal per week, op dinsdagavond, woensdagavond en op zaterdagochtend.

In de periode van mei t/m september wordt er één keer per week getraind op en rond de waterplas De Weerd, te Roermond. Deze trainingen zijn  ter voorbereiding op de Ocean wedstrijden.

Pool- en Ocean Events
De Pool Events (wedstrijden in het zwembad) zijn in principe gelijk aan die van het gewone wedstrijdzwemmen, dus de snelste zwemmer wint. Echter, extra elementen als onderwater zwemmen, zwemmen met zwemvliezen en zwemmen met duikpop zijn hieraan toegevoegd. Alle lifesavers dienen zich in alle disciplines te bekwamen.
Daarnaast doen de lifesavers mee aan de Ocean Events. Dit zijn wedstrijden in en rond het open water. Branding zwemmen, hardlopen door het zand, skiën door de branding en paddelen op een paddleboard zijn een aantal van de disciplines. Hier ligt het accent dus niet meer alleen op het zwemmen.

Wedstrijden voor clubteams
Er zijn wedstrijden met individuele disciplines en estafettes, voor diverse leeftijdscategorieën, Aspiranten E, Aspiranten D, Aspiranten C, Junioren B,  Senioren A en de Masters M.

De jongsten categorie t/m 14 jaar, de aspiranten C, D en E wordt veel techniek bijgebracht en reeds diverse sporters zijn doorgedrongen tot de Talentontwikkeling van de Bond.

Binnen de junioren B categorie (15 t/m 18 jaar) zitten meerdere sporters in het Nationale Juniorenteam en bij de senioren sporters (A categorie) bij het Nationale Seniorenteam. Daarnaast is er de categorie Masters (leeftijd 30+).