Ontwikkelingen Coronavirus

 In algemeen

Onze bond Reddingsbrigade Nederland en de sportkoepel NOC*NSF adviseren ons, vooral de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM-www.rivm.nl ) op te volgen, de berichtgeving van het RIVM en NOC*NSF nauwlettend te volgen en te handelen naar de actuele adviezen van deze organisaties.

Dat doen we, vandaar dit bericht.

Coronavirus en sport

ILSE Dordrecht
Komend weekend vindt de ILSE wedstrijd plaats bij Reddingsbrigade Dordrecht. Tot op het moment van verzenden van dit bericht is nog niet gecommuniceerd dat de wedstrijd afgelast wordt.

In navolging van NOC*NSF en de KNZB die dit weekend wedstrijden in de Regio Zuid niet door laten gaan, heeft het bestuur van Reddingsbrigade Heythuysen besloten niet deel te nemen aan deze wedstrijd in Dordrecht, een groot internationaal evenement. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. Wij trekken ons als vereniging terug en informeren Reddingsbrigade Dordrecht daar over.

Lessen RB Heythuysen
Wij gelasten onze eigen lessen vooralsnog niet af, mits er voldoende instructeurs beschikbaar blijven, maar zijn waakzaam en volgen het advies van Reddingsbrigade Nederland om voorlopig geen grepen op de kant of in het water te oefenen tijdens de lessen. Als hier aanpassingen op komen worden jullie gelijk geïnformeerd. Er wordt een nieuw besluit vanuit Den Haag/RIVM verwacht. Als dit aanleiding geeft lessen toch te annuleren horen jullie dat zo spoedig mogelijk.

Thuis blijven/afmelden
Daarnaast vragen wij jullie op advies van het RIVM en Reddingsbrigade Nederland om niet naar de reddingsbrigade te komen en thuis te blijven bij:

  • Verkoudheidsklachten of verhoging vanaf 38,0 graden Celsius
  • Wanneer je contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus of
  • Wanneer je in een gebied bent geweest waar veel patiënten zijn met het nieuwe coronavirus, bijvoorbeeld in Brabant.

Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn. Advies is om thuis uit te zieken en te zorgen dat je anderen niet besmet. Als de klachten erger worden, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Indien je niet komt, meld je dan af via de website, afmelden zodat het voor ons in te schatten is of het zinvol is lessen door te laten gaan.

Maatregelen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  1. Was je handen regelmatig (met zeep, geen handgel)
  2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  3. Gebruik papieren zakdoekjes
  4. Geen handen schudden
  5. Extra goed te douchen (op advies van Laco)

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Om infecties te voorkomen moet je vaker handen wassen dan je denkt. Hoe vaak en hoe je dat goed doet, lees je op de webpagina ‘hygiëne en handen wassen’ van het RIVM.

Wanneer ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, volgt een update op dit bericht.

Vriendelijke groet,

Bestuur Reddingsbrigade Heythuysen

Recent Posts