Reddingsbrigade Heythuysen halve eeuw in touw voor het redden van drenkelingen.

 In algemeen

Reddingsbrigade Heythuysen halve eeuw in touw voor het redden van drenkelingen.

 

Reddingsbrigade Heythuysen spant zich met al haar ter beschikking staande middelen in voor het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Dat doen wij door mensen te leren reddend zwemmen en daarmee zichzelf en anderen te leren redden.

Reddingsbrigade Heythuysen werd op 16 oktober 1971 opgericht als Reddingsbrigade Aoreven door Dhr. F. Bultman. De vereniging werd genoemd naar het iets eerder dat jaar gebouwde Streekzwembad Aoreven. Die naam verwees naar het ven dat toen (en nu nog steeds) achter het zwembad ligt. In 2019 is de naam aangepast naar Reddingsbrigade Heythuysen.

Al 50 jaar lang leren kinderen en volwassenen zichzelf en anderen te redden tijdens de lessen in het zwembad in Heythuysen. Na 50 jaar op de zaterdagochtend vinden sinds 1 oktober 2021 de lessen plaats op vrijdag avond tussen 18.30 en 20.30 uur.

Naast de lessen kan het reddingswerk ook als Life Saving Sport beoefend worden bij onze vereniging. Onze vereniging is zowel regionaal, nationaal en internationaal heel actief en heeft veel talentvolle sporters. Vind je het leuk om zowel individueel als in teamverband te sporten, kom dan eens een kijkje nemen bij deze gezellige vereniging.

Het 50-jarig jubileum zal niet onopgemerkt voorbij gaan. De voorbereidingen binnen de vereniging zijn in volle gang om er een mooi jubileumjaar van te maken. Daarbij kan gedacht worden aan een receptie, kleurwedstrijd, reünie en natuurlijk een feest voor alle leden. De activiteiten verspreiden zich over het gehele jaar tot oktober 2022.

Als eerste activiteit presenteren we met trots ons jubileumlogo dat we het hele jaar zullen gebruiken:

Volg ons op facebook, instagram, twitter of onze website om op de hoogte te blijven van de activiteiten en meer nieuws.

 

Recent Posts