Update maatregelen COVID-19

 In Activiteitencommissie, algemeen, bestuur, Opleiding, Wedstrijdploeg

Beste leden, ouders/verzorgers

De persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. is glashelder, we moeten samen het coronavirus er onder krijgen. De minister wil met aangescherpte maatregelen zorgen voor minder reisbewegingen, minder contacten, minder groepsvorming en daarmee minder besmettingen.

Deze gedeeltelijke lockdown heeft directe gevolgen voor onze reddingsbrigade. De aangescherpte landelijke richtlijnen stellen dat:

-kinderen en jongeren tot en met 17 jaar in teamverband mogen sporten.
-Voor individuele binnensporten vanaf 18 jaar een maximum geldt van 4 personen per groepje, waarbij iedereen 1,5 afstand tot elkaar houdt, er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit en er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes.
Op basis van deze regels heeft het bestuur, in samenspraak met wedstrijd- en technische commissie besloten dat:

Alle kinderen en jeugd t/m 17 jaar door kunnen blijven zwemmen
Alle leden vanaf 18 jaar de komende 4 weken niet meer kunnen zwemmen bij onze brigade omdat we die 1,5m binnen en tussen groepjes niet kunnen waarborgen. Ook de coretraining vervalt daarmee.
We voor de groep vanaf 18 jaar geen vervangende landtraining gaan organiseren, aangezien we daarbij aan dezelfde regels moeten voldoen.
Als reddingsbrigadeleden weten we als geen ander dat veiligheid op de 1e plaats komt. Wij kiezen voor veiligheid voor onze leden.

De maatregelen gaan in per a.s. zaterdag 17 oktober en duren in ieder geval t/m woensdag 11 november.

Wat betekent dit in de praktijk:

We hebben nauwkeurig naar onze zwemuren en aantal zwemmers gekeken. De leden t/m 17 jaar kunnen in deze periode op de volgende, voor hun reguliere momenten zwemmen:

Dinsdag 19.45-20.45: wedstrijdploegtraining voor B en C zwemmers
Woensdag 18.30-19.30 wedstrijdploegtraining voor B, C, D en E zwemmers
Zaterdag 8.00-9.00 en 9.00-10.00 opleiding voor jeugd t/m 17 jaar

De momenten op zaterdag 7.00 en woensdag 19.30 komen daarmee dus te vervallen voor de komende 4 weken.

Voor enkele leden betekent dit dat ze op een ander tijdstip mogen komen zwemmen. Zij worden hier via een apart bericht van op de hoogte gesteld.

Kleedkamers in het zwembad mogen gebruikt worden, hier geldt nog steeds dat 1,5m afstand gehouden moet worden
Douches zijn gesloten.
Daarnaast blijven alle regels in het coronaprotocol geldig https://rbheytse.nl/coronaprotocol/ . Het protocol wordt nog geüpdatet.

Wij hopen dat jullie net zoals wij de noodzaak van deze maatregelen inzien. Als we allemaal ons best doen is het hopelijk voor korte duur.

We zien jullie dan weer graag terug! Blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Recent Posts